~

,

Friday, 26 August 2011

Kata-kata Jumaat : 26 Ramadhan 1432H

Allah berfirman : Aku hairan kepada mereka yang sibuk dengan keaiban orang lain tetapi dia lupa terhadap dirinya sendiri.
 ( PETIKAN HADIS QUDSI, Kitab Imam al-Ghazali: al-Mawa’iz Fil Ahadis al-Qudsiah)



“Aku suka kepada orang-orang soleh, padahal aku bukan termasuk golongan mereka.
Harapanku hanyalah agar aku juga mendapat syafaat, kelak bila bersama mereka.
Dan aku benci orang-orang yang menjadikan maksiat sebagai perniagaan mereka dalam hidup ini, walaupun aku sendiri mungkin seperti mereka yang melakukan maksiat tersebut.” – Imam As-Syafi'ie

sumber: fb syairul.com

~Quote of the Day~

"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dlm kalangan kamu.
 Bukan juga yg paling soleh dlm kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah.
 Maka akan jadi sikitlah org yg memberi peringatan" (Imam Hasan Al-Basri)


:sumber: fb

Wednesday, 24 August 2011

~Renungan~ Ramadhan Kareem : 24 Ramadhan 1432H

Pada satu hari, Imam Malik bin Anas menangis ketika hendak berbuka. Ketika ditanya oleh muridnya, beliau berkata :
"Aku sedih melihat makanan yang banyak kerana terkenangkan Rasulullah s.a.w. Baginda berbuka dengan makanan yang sedikit tetapi amalannya banyak. Sedangkan aku berbuka dengan makanan yang banyak, tetapi amalanku cuma sedikit."

Bagaimana dengan kita???

Ramadhan kian melabuhkan tirai....Syawal pula akan menjelma, apakah kita akan dapat merasainya lagi .....Ramadhan akan datang???

Monday, 15 August 2011

Ramadhan Datang - Tompi (IPH's video)

Meh...came-came kite layan lagu-lagu berkaitan ngan Puasa/Ramadhan...
 Antaranya:- (ha ketiga-tiganya dari negara jiran kita ....lagu2 kita besh2 juo...plus menyontoh kolbu laie.....tapi den pilih lagu bertigo nihhh dek kerano...ianyo rancak2...semangat...humanggaiihhh....... ehh ape kena aku teralih bahasa plak nih...jgn maraaa ek orghang nogori...)
 


aku suke..suke...:)


yok sahor...yok sahor....

Monday, 1 August 2011

Ahlan Ya Ramadhan Al Mubarak


Lafaz niat puasa fardhu Ramadan
Niat puasa Ramadan
Ertinya: Sahaja aku puasa esok hari menunaikan fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.

Doa Ketika Berbuka Puasa
Doa berbuka puasa
Ertinya: Ya Tuhanku keranamu jua aku berpuasa dan denganmu aku beriman dan di atas rezekimu aku berbuka dengan belas kasihanmu Ya Allah yang amat mengasihani.



~ANDAI INI RAMADHAN YANG TERAKHIR ~

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu siangnya engkau sibuk berzikir
tentu engkau tak akan jemu melagukan syair rindu
mendayu..merayu. ..kepada- NYA Tuhan yang satu
andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu sholatmu kau kerjakan di awal waktu
sholat yang dikerjakan.. .sungguh khusyuk lagi tawadhu'
tubuh dan qalbu...bersatu memperhamba diri
menghadap Rabbul Jalil... menangisi kecurangan janji
"innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil 'alamin"
[sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku, dan matiku...
kuserahkan hanya kepada Allah Tuhan seru sekalian alam]

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tidak akan kau sia siakan walau sesaat yang berlalu
setiap masa tak akan dibiarkan begitu saja
di setiap kesempatan juga masa yang terluang
alunan Al-Quran bakal kau dendang...bakal kau syairkan

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu malammu engkau sibukkan dengan
bertarawih.. .berqiamullail. ..bertahajjud. ..
mengadu...merintih. ..meminta belas kasih
"sesungguhnya aku tidak layak untuk ke syurga-MU
tapi...aku juga tidak sanggup untuk ke neraka-MU"

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu dirimu tak akan melupakan mereka yang tersayang
mari kita meriahkan Ramadhan
kita buru...kita cari...suatu malam idaman
yang lebih baik dari seribu bulan

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu engkau bakal menyediakan batin dan zahir
mempersiap diri...rohani dan jasmani
menanti-nanti jemputan Izrail
di kiri dan kanan ...lorong-lorong redha Ar-Rahman

Duhai Ilahi....
andai ini Ramadhan terakhir buat kami
jadikanlah ia Ramadhan paling berarti...paling berseri...
menerangi kegelapan hati kami
menyeru ke jalan menuju redha serta kasih sayangMu Ya Ilahi
semoga bakal mewarnai kehidupan kami di sana nanti

Namun teman...
tak akan ada manusia yang bakal mengetahui
apakah Ramadhan ini merupakan yang terakhir kali bagi dirinya
yang mampu bagi seorang hamba itu hanyalah
berusaha...bersedia ...meminta belas-NYA

wahai tuhan ku tak layak kesyurgamu ... namun tak pula aku sanggup ke
Nerakamu ...
kami lah hamba yang mengharap belas darimu "ya Allah jadikan lah kami hamba2
mu yang bertaqwa..
ampunkan dosa2 kami kedua ibubapa kami .dosa semua umat2 islam yang masih
hidup mahupun yang telah meninggal dunia" Amin.....
andai benar ini Ramadhan terakhir buat saya

MAAFKAN SEMUA KESALAHAN YANG PERNAH SAYA LAKUKAN


 
sumber: email dari seorang rakan pejabat~ saudara Azman Yusuff

Saturday, 28 May 2011

Zivilia Band - Aishiteru Lyrics

 Hola....
....ermmm dah lama tak update....my lappy masuk bengkel....huhuhuu...
sementara tu...ape kata, jom layan sebentar OST Sinetron Cinta Melodi yang bersiaran di Astro Ria..

**cita ini kat umah..abah den yang paling layan tengok***....

Wednesday, 16 March 2011

Japan Earthquake: Helicopter aerial view video of giant tsunami waves

Kek Marble Berkejuuu....

Recepi ni di ambil dari facebook (Galeri aneka resepi)....tapi tu la dulu main copy ja resepi2 tanpa amik nama owner dia...huhuuhu....
Tapi aku ada gak tambah ermmm...hish lupe la pulakk.....haa...nestum keluarga...saja nak ngabiskan stok2 lama....ok la gak rasanya...bukan nak puji yang sendiri bikin...tapi anak2 buah aku bukan main lagi menala....diorang kata sedap...diaorang kata laa....
Chu korang try cube wat....ni dah sharing recepii da ni....tapi aku masa wat tu tak baca resepi sampai habis...aku main redah bakar cam biasa jaa...sebbaek jadi..la jugak ruper kek...cumenye nak kena belajo lagi cara2 'menyenikan' lagi kek nih...(rosak bahasa ibunda) maksud aku..mencorakkan kek ni supaya lebih menarik....


                      Marble Cheeseeeee Cake.......
Bahan-bahannya:-
250gm butter
230gm gula castor
4 biji telur
80gm keju cheddar(4 keping)
100ml susu segar
280gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
2 suda makan serbuk koko/pewarna coklat

Cara membuatnya:-
*Patah2kan keju dan masak dgn susu dgn api yang perlahan.Setelah keju cair masukkan sedikit butter dan tutup api. Sejukkan sebentar.
*Putar butter dgn gula hingga gebu. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
*Tambahkan keju dan gaul adunan sehingga sebati.
*Ayakkan tepung dan baking powder.Campurkan tepung ke dalam adunan tadi gaul sebati.
*Bahagi adunan kepada 2 bahagian yang satu plain dan yang satu lagi di tambahkan serbuk koko.
*Gliskan loyang dgn butter dan taburkan dgn sedikit tepung. Masukkan sesenduk adunan koko kemudian sesenduk adunan plain. Buat berselang seli adunan sehingga habis.
*Bakar dengan suhu 175C selama 45mimit  Bakar secara double boiler dengan meletakkan air suam di dalam loyang.

p/s : Cubelaaa......dap jugokkk.....huhuhu

Monday, 14 March 2011

~Lalola..Wedding ...~

Majlis pernikahan yang berlangsung di Masjid Bandar Baru Sentul pada 5 Mac 2011 bersamaan hari Sabtu selepas zohor, dinikahkan oleh ayahanda tercinta beliau...dengan sekali lafaz maka berubah la status dak ila nih dari anak dara sunti ke isteri orang.....
Tok kadinye pun lawak jugak orangnyer. ada saja idea dia nak menghidupkan suasana pada petang tu......hihhihi siap wat pengisytiharan ......kuatkuasa jadi suami isteri berkuatkuasa serta merta...
Majlis kenduri keesokkan harinya pula bertempat di Taman Tasik Titiwangsa berlangsung dengan penuh meriahnyer...walaupun ila kata biasa-biasa ja kenduri dia...okey la tu...nak camne lagi...yang penting semuanya selamat..

jom...jom..layan beberapa keping foto yang dirakamkan dari lensa kamera bucukku yang tak seberapa nih...tapi Yana yang jadi jurufotonyer...ada gak gambar-gambar nih di ambil dari Facebook rakan iaitu Gee Jai dan Ej Kamel...


hihiihi tetiba teringat pada dak Nadia ngan Yana....semuga koran ingat ekk kenangan di Tasik Titiwangsa hari tu ye..........ala bukan selalu wat camtu kan....yang penting ada gak orang rakam aksi2 tu...hiihihi


hrmmm...alamak...sehingga entri ni di masukkan aku tak beli lagi hadiah kawen ila....huhuhuhu...ahdooiiil
sebbaekk...kenduri belah lelaki belum lagii......selamat jadi raja sehari lagi di Terengganu pulokk...

Ila...
Selamat Pengantin Baru, semuga kekal bahagia ke hujung nyawa, dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah, semuga diberikan kekuatan dan kesabaran dalam menjalani kehidupan serta mendapat keberkatan dunia akhirat. Amin.

..aaa...sugar..ooh honey..honey......




jom layannzzz.........oooooo....laalaallaa...

Saturday, 12 March 2011

Mesut Kurtis - Every night and every day

Wednesday, 2 March 2011

RESEPI KEK KOKO

Assalamualaikum

Ini merupakan resepi kek yang kedua, yang pernah dicuba... Alhamdulillah, hasilan boleh dimakan ...:)

nilah rupe paras dia....walaupun kurang cantek...tapi rasanya bolehlah dinikmati oleh anak tekak cik jah cik kiah oiii

Masih ingat lagi, kek pertama cubaan dari dapur rumah mak ....hrmmm hasilnya agak mengecewakan...kalau tak salah dalam resepi itu menggunakan 6 biji telur. Ya ampun....outputnya...teramatlah disaster nyer punnn ok...(baca ala-ala Johan buat nada lawak). Memang nasibnya ke tong sampah sajalah jawapannya.

Aku memang tak pandai masak...tapi kalau berkenaan dengan dunia pastri dan manisan ini, memang jiwa raga aku serahkan....

Masih ingat lagi...lagi dan lagi.. Abah pernah berkata ' esok kalau menikah, nak bagi suami makan biskut ja ka'..........

Hrmmm.....

nostalgic sungguh.....memori kek koko.....kikikikih~~

Ok la...maila tengok camna resepi Kek Koko ini...Jom chekidauuttttt!

KEK KOKO
Bahan-bahan:-
1     cawan gula
2     biji telur
1     cawan susu pekat
1     cawan minyak kacang
1     cawan air panas mendidih
1/2  cawan koko
2     cawan tepung
1 1/2 camcateh serbuk bikarbonat
1     camcateh esen vanilla

Cara dan langkah membuatnya:-
*sebelum itu panaskan oven dulu....
1. Gula dan telur dipukul hingga kembang.
2. Masukkan koko. Kacau lagi.
3. Masukkan susu. Kacau lagi.
4. Masukkan tepung, soda, esen dan minyak. Gaulkan sehingga sebati.
5. Masukkan air panas dan kacau.
6. Bakar sehingga masak lebih kurang selama sejam @ sehingga masak. Dah siap!
Hidangkan dengan kopi 'o' panas kawww...makan masa time hujan .....memang manyak shiokk... ^^~

take one...take two.....action!....


Lupa nak habaq...resepi di ambil dari koleksi majalah-majalah lama ...

Last but not least...cuba la...InsyaAllah...jadi.

^^~Jumpa lagi.....

Saturday, 26 February 2011

Is your Job KILLING U???

Women with stressful jobs are twice as likely to have a heart attack.
Results from a study by Dr. Michelle Albert, which were presented at the American Heart Disease Association, revealed that women who have stressful and demanding jobs are two times more likely to suffer from a stroke or a heart attack in comparison to women with less stressful jobs.
Tight deadlines, stress and work demands or worries about losing you job in a tough economy, especially on top of running a home, released ‘fight or flight’ hormones in the women with stressful jobs which immediately raises blood pressure.
Other side effects from having a stressful job were heart problems, higher cholesterol, blocked arteries, strokes and were 43 per cent more likely to need bypass surgery in comparison to those in less stressful jobs.
A similar study related to stressfound that they can also age you by a decade. British newspaper, The Daily Mail, reported that scientists found that stress is “the over-riding factor when it comes to the rate at which we grow older.”
Our DNA and cells are protected by telomeres, but as our cells divide or are subjected to damage, the telomeres get shorter and this is how we age. Stress is what damages the telomeres the most and the shorted these telomeres are the more unprotected our DNA becomes.
It was found that middle-aged women are the ones most affected by this who are juggling jobs, elderly parents and children in their teenage years.

To reduce the damages of stress:
Don’t diet – its stressful and demanding on us physically and psychologically
Meditate - deep breathing, controlling your thoughts and clearing your mind reduces stress.
Exercise – it disperses stress hormones from the blood.
Have a positive outlook – research found pessimists have shorter telomeres.
Eat right – omega-3 encourage telomeres to grow and pistachios protect DNA
Sleep – the body repairs itself when we sleep.
(Source: The daily Mail)msn.com

Sunday, 13 February 2011

Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1432H

Assalamualaikum w.b.t.

Untuk renungan diri sendiri serta sahabat-sahabat sekalian.



BIODATA RASULULLAH SAW

Pepatah Melayu ada mengatakan "Tak Kenal, Maka Tak Cinta". Demikianlah sikap kita terhadap Rasulullah SAW. Seseorang itu tidak akan menyambut kelahiran Rasulullah SAW jika tiada perasaan cinta terhadap baginda.
Malahan sesetengahnya langsung tidak mempedulikan Rasulullah SAW, seolah-olah tiada apa-apa keistimewaan dengan kelahiran dan pengutusannya.
Menyedihkan lagi, sebahagian daripada umat Islam lebih mengingati kelahiran paderi ' St. Valentino ' daripada mengingati Rasulullah SAW, lebih mengingati biodata para artis daripada biodata Rasulullah SAW. 
Beginikah kecintaan kita kepada seorang kekasih dan utusan Allah SWT? 
Justeru itu, kita harus berasa bertanggungjawab untuk memaparkan biodata dan kronologi
hidup Baginda SAW untuk tatapan dan ingatan kita bersama agar kita lebih mencintai kehidupan dan perjuangan Rasulullah SAW.



BIODATA RASULULLAH SAW


· Nama : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim.
· Tarikh lahir : Subuh hari Isnin, 12 Rabiulawal bersamaan 20 April 571
Masehi (dikenali sebagai Tahun Gajah; sempena peristiwa tentera bergajah Abrahah yang menyerang kota Kaabah).
· Tempat lahir : Di rumah Abu Talib, Makkah Al-Mukarramah.
· Nama bapa : Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim.
· Nama ibu : Aminah binti Wahab bin Abdul Manaf.
· Pengasuh pertama : Barakah Al-Habsyiyyah (digelar Ummu Aiman. Hamba perempuan bapa Rasulullah SAW).
· Ibu susu pertama : Thuwaibah (hamba perempuan Abu Lahab).
· Ibu susu kedua : Halimah binti Abu Zuaib As-Saadiah (lebih dikenali Halimah As-Saadiah. Suaminya bernama Abu Kabsyah).

USIA 5 TAHUN

· Peristiwa pembelahan dada Rasulullah SAW yang dilakukan oleh dua malaikat untuk mengeluarkan bahagian syaitan yang wujud di dalam hatinya.

USIA 6 TAHUN

· Ibunya Aminah binti Wahab ditimpa sakit dan meninggal dunia di Al-Abwa ' (sebuah kampung yang terletak di antara Makkah dan Madinah).
· Baginda dipelihara oleh Ummu Aiman (hamba perempuan bapa Rasulullah SAW) dan dibiayai oleh datuknya Abdul Muttalib.

USIA 8 TAHUN

· Datuknya, Abdul Muttalib pula meninggal dunia.
· Baginda dipelihara pula oleh bapa saudaranya, Abu Talib.

USIA 9 TAHUN (Setengah riwayat mengatakan pada usia 12 tahun).

· Bersama bapa saudaranya, Abu Talib bermusafir ke Syam atas urusan perniagaan..
· Di kota Busra, negeri Syam, seorang pendita Nasrani bernama Bahira (Buhaira) telah bertemu ketua-ketua rombongan untuk menceritakan tentang pengutusan seorang nabi di kalangan bangsa Arab yang akan lahir pada masa itu.

USIA 20 TAHUN

· Terlibat dalam peperangan Fijar . Ibnu Hisyam di dalam kitab ' Sirah ' , jilid1, halaman 184-187 menyatakan pada ketika itu usia Muhammad SAW ialah 14 atau 15 tahun. Baginda menyertai peperangan itu beberapa hari dan berperanan mengumpulkan anak-anak panah sahaja.
· Menyaksikan ' perjanjian Al-Fudhul ' ; perjanjian damai untuk memberi pertolongan kepada orang yang dizalimi di Makkah.

USIA 25 TAHUN

· Bermusafir kali kedua ke Syam atas urusan perniagaan barangan Khadijah binti Khuwailid Al-Asadiyah.
· Perjalanan ke Syam ditemani oleh Maisarah; lelaki suruhan Khadijah.
· Baginda SAW bersama-sama Abu Talib dan beberapa orang bapa saudaranya yang lain pergi berjumpa Amru bin Asad (bapa saudara Khadijah) untuk meminang Khadijah yang berusia 40 tahun ketika itu.
· Mas kahwin baginda kepada Khadijah adalah sebanyak 500 dirham.

USIA 35 TAHUN

· Banjir besar melanda Makkah dan meruntuhkan dinding Kaabah.
· Pembinaan semula Kaabah dilakukan oleh pembesar-pembesar dan penduduk Makkah.
· Rasulullah SAW diberi kemuliaan untuk meletakkan ' Hajarul-Aswad ' ke tempat asal dan sekaligus meredakan pertelingkahan berhubung perletakan batu tersebut.

USIA 40 TAHUN

· Menerima wahyu di gua Hira ' sebagai perlantikan menjadi Nabi dan Rasul akhir zaman.

USIA 53 TAHUN

· Berhijrah ke Madinah Al-Munawwarah dengan ditemani oleh Saidina Abu Bakar Al-Siddiq.
· Sampai ke Madinah pada tanggal 12 Rabiulawal/ 24 September 622 M.

USIA 63 TAHUN

· Kewafatan Rasulullah SAW di Madinah Al-Munawwarah pada hari Isnin, 12 Rabiulawal tahun 11Hijrah/ 8 Jun 632 Masihi.

ISTERI-ISTERI RASULULLAH SAW

§ Khadijah Binti Khuwailid.
§ Saudah Binti Zam'ah.
§ Aisyah Binti Abu Bakar (anak Saidina Abu Bakar).
§ Hafsah binti ' Umar (anak Saidina ' Umar bin Al-Khattab).
§ Ummi Habibah Binti Abu Sufyan.
§ Hindun Binti Umaiyah (digelar Ummi Salamah).
§ Zainab Binti Jahsy.
§ Maimunah Binti Harith.
§ Safiyah Binti Huyai bin Akhtab.
§ Zainab Binti Khuzaimah (digelar ' Ummu Al-Masakin ' ; Ibu Orang Miskin).

ANAK-ANAK RASULULLAH SAW

1. Qasim
2. Abdullah
3.. Ibrahim
4. Zainab
5. Ruqaiyah
6. Ummi Kalthum
7. Fatimah Al-Zahra '

ANAK TIRI RASULULLAH SAW

Halah bin Hind bin Habbasy bin Zurarah al-Tamimi (anak kepada Saidatina Khadijah bersama Hind bin Habbasy. Ketika berkahwin dengan Rasulullah, Khadijah adalah seorang janda)..

IBU SUSUAN/SAUDARA SUSUAN
1. Thuwaibah 1. Hamzah
2. Abu Salamah Abdullah bin Abdul Asad

SAUDARA SUSUAN
1. Halimah Al-Saidiyyah 1. Abu Sufyan bin Harith bin Abdul Mutallib
2. Abdullah bin Harith bin Abdul ' Uzza
3. Syaima ' binti Harith bin Abdul ' Uzza
4. ' Aisyah binti Harith bin abdul ' Uzza

BAPA DAN IBU SAUDARA RASULULLAH SAW
(ANAK-ANAK KEPADA ABDUL MUTTALIB)

1. Al-Harith
2. Muqawwam
3. Zubair
4. Hamzah ***
5. Al-Abbas ***
6. Abu Talib
7. Abu Lahab (nama asalnya Abdul Uzza)
8. Abdul Ka ' bah
9. Hijl
10. Dhirar
11. Umaimah
12. Al-Bidha (Ummu Hakim)
13. Atiqah ##
14. Arwa ##
15. Umaimah
16. Barrah
17. Safiyah (ibu kepada Zubair Al-Awwam) ***

*** Sempat masuk Islam.
## Ulama berselisih pendapat tentang Islamnya.

Sabda Rasulullah SAW:
"Sesiapa yang menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya dia telah mencintai aku. Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia bersama-samaku di dalam syurga." 
(Riwayat Al-Sajary daripada Anas )


sumber : sharing oleh ET di facebook group SMWMzr1

Saturday, 12 February 2011

~Chocoholic Cuppy Cake~


Resipi ini di ambil dari fotopage...agak dah lama jugak la...so masa copy resipi tu tak teringat nama ambil nama owner resipi ni..sorry sesangat ye....
dulu minat kumpul2 resipi ni.......tapi nak buatnya amik masa gak tengok mood la, ongkos la..  ntah bagai  la alasannyer...hihihii...... Actually nama resipi ni sebenarnyer ~Choc-Moist Cupcake~...tapi saja tukar nama sebab rasa dia memang cam luxury dengan coklat...
so ..sesapa yang nak try cube ni dia resipinya....cubala...

Choc-Moist Cupcake (Chocoholic Cuppy Cake)
Bahan A (double boil biar sejuk)
250gm butter
200ml ayaq suam
300gm gula castor
50gm serbuk koko
1 sudu kecil nescafe (x letak pun x pe)

Bahan B (campoq dan ayak naa)
250gm tepung naik sendirik
1 sudu kecil baking soda

Bahan C
2 bijik telur (sizeB).............................tapi saya hentam ja saiz dia hihii
1 sudu kecil esen vanilla
120ml susu cair

haaa ini langkah2nya...
Pukul telur dengan esen vanila hingga kembang, kemudian masukkan bahan A dan kacau rata.
Masukkan pula bahan B berselang-seli dengan susu. Kacau lagi..slow-slow ja ek
Masukkan adunan ke paras 3/4 papercup dan bakar dengan suhu 175 degree selama 15-17 minit.
Tadaaa dah ciap...kalu nak hias pun boley ....ikut kreativiti dan kerajinan masing2...

~masa aku buat ni...tak dan nak tengok...asal kuar dari oven ja habis... haa lupa nak cakap hasil keluaran cikit ja tau tak la kira tapi lebey kurang dalam 40-50 bijik ja kalu guna cup kecik tu...

Wednesday, 26 January 2011

Bismillah



Terima kasih...Arigato
quran bismillah


 السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Salam Sejahtera...

Annyeong haseyo...

Ohayou Gozaimasu...

Namaste...

Hi... saya budak baru belajar....kalau salah tolong tegur....
Sebenarnya kalau nak kira...saya tidak pandai untuk bercerita atau seantero dengannya....
...tidak juga saya bijak dalam teknologi maya ...namun dek kerana peredaran zaman dan teknologi...semuga benda nak try......facebook la...twitter la...tagged la.....myspace la...semuanya nak dicuba....cuma blogging ni lain sikit...pada saya ianya memerlukan waktu ...idea...untuk sharing dengan semua....
...namun, saya memilih untuk mencube juga hihihi........
Inilah permulaannya...terhasilnya blog ini, hasil dari saya melihat blog2 lain...dan belajar tutorial blog secara maya........
so......saya masih dalam proses pembelajaran.....harapan ada pandangan serta teguran positif mahupun kritikan membina bagi menambahbaik hasilan daripada saya.....huuhuhu.....

Akhir kalam....




Arigato hozaimas, nandri, to chey, kamsahamidaaaaaa...berjuta2 terima kasih!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...