~

,

Friday, 22 March 2013

GREEN GREEN GREEN

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh.

Annyeong Hasaeyo.. (@)_@)~

Selamat malam semua....

Mood saya malam ini, perasaan rasa sungguh segar............

Kalau boleh mahukan kesegaran yang sebenarnya, bukan hanya sekadar melihat foto-foto di internet..... sungguhhhh sangatttt terujaaa, apabila melihat gambar-gambar 'nature'.....

Subhanallah, Maha Suci Allah...Allahu Akhbar, Allah Maha Besar, dengan ciptaan-ciptaan AgungNya....

Jom, cekidautttt...one of the pictures...which make me arrrggggg!....

nak pi...nak pi....nak oksigen...nak oksigen.....huhuhuhu....

soooooooo n soooooo refreshing..............


lagu ni...saja-saja (sebab lirik dia ada green..green ja,)...tapi sekali-sekali, dengar lagu lama...shiokk juga....

lagu ni selingan sahaja...


Green Green Green Grass Of Home.

The old home town looks the same as I step down from the train
and there to meet me is my Mama & Papa
Down the road I look and there runs Mary hair of gold and lips like cherries
It's good to touch the green, green grass of home
Yes, they'll all come to meet me, arms reaching, smiling sweetly
It's good to touch the green, green grass of home
The old house is still standing, tho' the paint is cracked and dry
and there's that old oak tree that I used to play on

Down the lane I walk with my sweet Mary,hair of gold and lips like cherries

It's good to touch the green, green grass of home
Yes, they'll all come to meet me, arms reaching, smiling sweetly
It's good to touch the green, green grass of home


{spoken:}
Then I awake and lood around me, at the four grey walls that surround me
and I realiza, yes, I was only dreaming
For there's a guard and there's a sad padre
arm in arm we'll walk at daybreak
Again I touch the green, green grass of home
Yes, they'll all come to see me in the shade of that old oak tree
as they lay me neath the green, green grass of home.


nah! cekidauuttt b-d-o nih pulak...


video
Judul Vd0 : Green Green Paddy Field :) 



~Layannn ...another picture :P....sungguhhhh menyegarkan....




Hijau lagi.......jiwaku kian parah......hahaha.....ketandusan kehijauan...... :((((

Saya suka lagu Hijau - Zainal, senikatanya simple, straight forward...iramanya damai....sesuai dengan tajuk lagunya... H.I.J.A.U. :)))

Allah Ta'ala berfirman ” Dan Kami tidak menciptakan langit dan bumi dan apa yang ada antara keduanya dengan bermain-main (sia-sia). Kami tidak menciptakan keduanya melainkan dengan haq, tetapi kebanyakan mereka tidak mengetahui .” (QS Ad Dukhaan [44] : 38-39)-sumber internet-

Pesanan khidmat masyarakat : ))))
Kepentingan menjaga alam sekitar....untukdinikmati oleh kita hari ini ..seterusnya untuk diwarisi oleh generasi hari esok adalah tanggungjawab kita bersama 'together we can do anything'.

Akhir kata, '1' itu penting. :)....


Annyeong :)

Ma'a salamah wa  Ilaliqo'.



Sunday, 17 March 2013

PURPLE WALK DAY 2013

Assalamualaikum :)

Salam bermahabah....

Annyeong Hasaeyo..... hihihihi saya bukan orang Korea... tapi saya suka, saya suka (baca versi mei mei dalam upin ipin)

Hari ini ...hari Ahad....

Hari ini bangun awal....terawal lagi dari week day...

Mujurlah ada perkataan purple kat depan program nih.., kalau tak, malam sikit.... :)))

'Purple Walk' ...merupakan program untuk wanita (tapi golongan lelaki serta ahli keluarga turut terlibat, macam family day dah...), bersempena dengan Hari Wanita. Ianya, disambut serentak di seluruh negera bagi mencipta rekod One Million Women Purple Walk 2013....dengan warna tema 'Unguuuuu'. Tapi, hari ini saya tak pakai baju ungu pun...hanya mengenakan aksesori ungu sahaja..:)



Nak cerita panjang pun tarak modal, apekata, jom! jom laaaayan...gambor-gambor....hasil tulus ikhlas keluaran dari kamera bucuk..bucuk saya tuu....dan ada juga gambar diimport dari kamera kengkawan.. hanya itu mampu ...:)

bermonolog...sendirian.....while waiting others...

Damia dan papa.... Papa mithali.., memula maleh nak kasik anaknya makan, takut uk uk!...tapi akhirnya  mithali terserlah jua... ;)
Iman...oh...Iman.... susah nak rakam gambar awak...



ragam 1

ragam 2 - saya malu la..... 

tunjuk skill ....

hasil : jurufoto adik Iqbal
masam-masam manis ....(tu nama title gambar ni, hahahahaha)

KBS ada kat Malaysia juga :))) ..... layankan aje

pancaragam...

:) senyum

Gerak dulu........

kereta sapa ntah... penuh ngan kitty!. Ahdoiii

Singgah sini dulu..... tuan kereta teringin nak makan..... dah tukar topic, pun masih ingat....

Mango Cranberry Cream... discount 50% lagi. .promotion on new creation (tapi untuk member card je la eaa..:P)....  punya laaa dia memborong.... tapi memang sedappp pun....

Perjalananku masih jauh ke hadapan........

kerusi pun purple......

sambung perjalanan....ke destinasi aman....

Finally, home sweet home....

aksesori pada Purple Walk :) baju hitam......

Kesimpulan untuk aktiviti hari ini, wahhh saya suka~saya suka!... purple lebih, walk kurang... hahahahha... ok la santai dihujung minggu ketiga Mac 2013.

Kamsahamnida... sudi jenguk ke sini.

Arigato.

Jumpa Lagi...


Saturday, 16 March 2013

♥♥♥ SHAWLHOLIC ♥♥♥

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh.

Anyeong Hasaeyo....:)

Kesempatan keseorangan di rumah pada pagi ini, telah dimanafaatkan dengan menonton tb (television)...  Lepaskan dendam hahahaha, bukan senang nak dapat tengok tb tanpa ganguan, huhuhuhu biasanya remote dikonker oleh abah. Ahah! ...tapi hari ini, subuh-subuh hari lagi depa semua sudah keluar ..ronda-ronda kowt... apalagi, lepas satu ke satu cerita, dari media prima ke astro...dari kartun hinggalah ke rancangan fesyen. :)

Lepas tengok SIS, tengok pulak Hijab Stailista ...., cantek sungguh kesemua pengacaranya...dan suka tengok stail tudung dorang..!.....rmode: terberangan la sekejap...

~Tudung...selendang...shawl..sheyla...bawal...kerudung..hijab...etc adalah antara nama pena bagi 'penutup' kepala .....

...kefanatikan, keobsesian, serta kementalan saya terhadap style terkini serta aktiviti membeli belah kerudung kepala, masih lagi berada di paras normal manusia biasa, cuma kadang-kadang sahaja, untuk meringankan tekanan yang dialami dalam kehidupan seharian, .... hrmm maka bermulalah perubahan angin mengila yang bertiup kencang dari hati naik ke serebrum terus membawa ke mendula oblongata, lantas terciptalah sikap 'hawa' aura maha dahsyat...untuk memiliki tudung 'itu', ....(apelah ayat-ayat mengarut ni......jangan tiru perkataan ni dalam exam ye...ni bukan bahasa Malaysia yang betul....ianya telah ditambah perisa dan rencah...)
....tapi yang paling-palinggggg menjadi 'kegilaan' dan obsesi adalah terhadap selendang ...,

Pernah ada ketika, mak saya bising, sebab hampir setiap minggu ada penghantaran oleh pos laju ke rumah...hahaha kantoii... Kengkadang tu, seminggu, dua tiga kali pos laju datang rumah :).
Maka, lahirlah ..ayat-ayat cinta yang diciptakan khas untuk menangkis segala serangan daripada mak...,jawapan standard :  'dah lama dah order, tapi baru dapat'... hihiihi...

Namun, kini boleh menarik nafas lega, serta mengucapkan Syukur, Alhamdulillah, kerna semenjak dua menjak ni, 'temperature' agak cool down la...... i loike...sampai bila? nggak tak tau sihh....


~(@_@)~ 


sebahagian daripada koleksi selendang...... 


saje......saje...

Sekarang! ...(tanda seruan tu, salah satu mekanisma self-motivation) hahahahhaha, dalam proses kurang-kurangkan habit nih.. hopefully successful!. Agak mencabar, dengan ujian kiri, kanan, depan, belakang....tapi saya akan cubaaaaaaaa. Gambattee!!!!! Aza Aza fightingggg!

my first shawl - dan ini juga pertama kali saya pakai shawl untuk wedding my Along Lina

Gambattee!

Aza Aza ...fightingg!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...