~

,

Thursday, 27 June 2013

MY POTLUCK :)

Assalamualaikum Dunia!

Annyeong Hasaeyo :)

Hari ini ada jamuan jabatan saya kat tempat kerja.

Meriah dengan makanan, meriah dengan warganya...terasa macam sambutan hari raya pulak...

Apa yang saya bawa hari ni sebagai 'pot luck' .....



Red Velvet tweety version



Dekorasi atas kek oleh my fren... Shima...
cantek cantek cantek....

Jom...nak gi jamu selera dulu deh...nanti kito sambung lagi naa.....

Daaa....

Hah, sebelum tu kalau kengkawan nak resepi klik ni untuk ~Red Velvet~ dan ni untuk ~Kek Karemel~.





Thursday, 13 June 2013

30 minit Ustaz Don - Pengenalan tentang Islam ( Part 2)

Assalamualaikum.

MasyaAllah tabarakallah... jom sama-sama kita dengar balik rancangan 30 minit Ustaz Don.

Ulangan mendengar tidak salahkan kan kan.. biasalah kita sebagai manusia sering terlupa, kena sering dok peringat dan ingat-mengingati :)



Moh! pakat dengar sampai habis noo....buleh noo...

Jumpa lagi! 

♥♥♥♥


my footnote :-

Fitrah manusia itu ialah mempunyai agama... ibu-bapanya yang meyahudikan dia, memajusikan dia, menasranikan dia....dan fitrah ini kembali kepada agama Islam.

Agama / Ugama ~ datang daripada perkataan Addin. Din - millah - gaya hidup.
Agama Islam adalah gaya hidup orang Islam seharian dari bangun tidur hingga tidur semula.



Tuesday, 11 June 2013

CHERRY BLOSSOM

Assalamualaikum ^^~

Annyeong Hasaeyo ..

Wanshang Hao ..


Mode : Rindu

Rindu pada Sang Bunga......

~Beautiful ~
:( miss...finally..

Zaijian.. ~goodbye in Chinese~


Friday, 7 June 2013

SWEETREE

Assalamulaikum warahmatullahi wabarokatuh.

Annyeong Hasaeyo.. ^^

Mood masa bikin 'entry' ini terasa bagai berada di sana.. hahahaha

Poyooo sungguh! Gedik! (itulah kata-kata yang keluar dari celahan mulut adik beradik seibu sebapa)

Hahahaha...whateverrrrr...like i care...fuh! jahanam bahasa...

***Sebenarnya nak cerita bagi, sudah berkurun lama, tersimpan rapi hajat hati nak pergi ke sini..., akhirnya dah dapat pergi Negaranya, barulah terlaksana apa yang diidam-idamkan sesangatt...

Siap promote lagi kepada member yang meraikan hari ulangtahun perkahwinan dia. Jumpa dia dengan kedai ni dengan adanya bantuan GPS. Grrrrrr, tu yang lagi geram...orang ni yang mengidam dah lama...orang lain yang dapat merasanya dulu...

Anyway, nak ucapkan terima kasih buat adik-beradik, yang sabar menghadapi dan melayan kerenah saudaramu ini..huhuhu...

***Sweetree ! itulah nama yang selalu menjadi igauan aku hahaha (melampau..ayat ja lebih, tapi memang ya pun)

OK, promo sikit, Restoran Sweetree ni terletak di Jalan Ampang Sulaiman, nak senang cari ja Galaxy Ampang atau Balai Polis Ampang. Di situ, memang banyak kedai makan, termasuklah makanan dari Korea. Banyak sungguh kedai makanan Korea di kawasan situ, cuma tidak pasti status kehalalannya sahaja.

boleh google juga web mereka di sini !

sebahagian daripada menu...


cute...


Sebenar-benarnya, faktor penyebab yang membuatkan terujalah sesangat terhadap restoran ini adalah kerana konsep dan dekorasi kedainya yang unik dan dekat dengan alam semulajadi ! gyiyomi! ^^~

Jom! chekidautt apa yang menu kitaorang cuba ~

nama dia Bul Go Gi & Rice

Bi Bim Bap

hahaha! tau tak mamat nih makan apa.... klue dia Penang Food

Sizzling Yee Mee

budak nih makan burger....mien nak ger...ahdoiii..pelattt

yang ni memang terbaikk! sedap ! Chicken Chop with black pepper sauce

ayaq kami! yang depan tu Korean Ginseng Tea Gold. sabit tu depa kata gedik! semuanya nak  Korean sampai ke order ayaq pun nak ada nama korean... kikikih...eh! dorang tu saja dengki....orang nak cuba, apa salahnya..

**Rating saya :-
Kedai (deko/kebersihan) : *****/5
Harga : ermm bape eaa... *** kot... hahaha (untuk orang gaji ciput cam saya)

~siap buat kat member lagi! ...hahaha lain kali mai leh dapat diskaun :))

Hospitality: **** siap belajar makanan dan permainan tradisi dorang kot...

                               ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pose sebelum makan.... dalam bilik, privasi sikit
 
bergamba dengan gadis korea..lembut ja bahasa dia... :)


p/s Suka tengok cara mereka mempromosikan produk dan keunikan negera mereka. Mana yang baik kita boleh ambil dan praktikkan...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...