Sunday 26 October 2014

FLORENTINE COOKIES / KRUNCHY KARAMEL ALMOND

Assalamulalaikum semua :)

Apa khabar.....

Annyeong Hasaeyo.....

Orang lain dah berkurun lama buat resepi ni...saya baru nak terhegeh-hegeh ..

Bahan mentah untuk penyediaan biskut ini sudah lama tersedia, baru kini direalisasikan.....

Apeadehal.....layannn......



sumber resepi:- blog kak ita masam manis / azlitamasammanis.com
FLORENTINE COOKIES / KRUNCHY KARAMEL ALMOND

Bahan-bahannya:-
200 gm tepung Florenta
200 gm badam keping
100 gm kuaci
20 gm bijan hitam

Langkah penyediaan:-
1. Badam dan kuaci dibakar sebentar dalam oven pada suhu 160'C selama 5 minit.
2. Campurkan kesemua bahan dalam satu bekas, dan digaul sehingga rata dan bersalut sempurna (kekacang dengan tepung).
3. Sediakan bekas/loyang saiz 14' x 14' dan dialaskan dengan kertas
5. Panaskan oven pada suhu 160'C
6. Tuang adunan ke dalam loyang dan ratakan - nipis
7. Bakar selama lebih kurang 10 minit
8. Sejurus keluar dari oven, terus potong kepada kepingan kecil
9. Simpan dalam bekas kedap udara.
Siap.!








Rumah kitaorang ....sekali 'hadap' saja.....ish ish...
lagi lagi si Adriana....



Assalamualaikum (@_@)~

tata titi tutu....

Annyeonghi..

No comments:

Post a Comment

,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...